Kuna õunahooaeg on täies hoos, siis kasutasin seda targalt ära ning tegin ühe lihtsa, kuid maitsva õunakoogi!
Retsept pärineb Toidutarest ning on algselt ploomidega. http://toidutare.ee/foorum/alafoorumid/toidutare_kullafond/1C5/
Algne retsept:
Taigen:
150 g margariini
1,5 dl fariinsuhkrut
1 muna
3 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 dl piima
Täidis:
10 küpset magusat ploomi
Pinnale:
2 sl pehmet võid
4 sl suhkrut
4 sl jahu
1 tl kaneeli
Kata lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga, kinnita vormi serv paigale ja lõika paberi ülejääk paari cm kauguselt ära. Määri vormi serva margariiniga ja raputa riivsaiaga üle. Vahusta pehme margariin suhkruga, lisa edasi vahustades muna. Sõelu jahu ja küpsetuspulber taigna peale, lisa ka piima ja sega võimalikult vähese töötlemisega taignaks.
Suru taigen ühtlase kihina vormi põhjale. Lõika ploomid neljaks ja aseta välisservast alates korrapäraselt taigna peale. Töötle katteained mikseri taignakonksudega sõmeraks ja raputa koogi peale.
Küpseta kooki 175° juures ahju alumisele siinile asetatud restil 40 minutit ja lase vormis jahtuda.
Mina jätsin kaneeli ära ja raputasin õuntele vanilliinsuhkrut peale.
Serveerisin soojalt vanilje jäätisega, mmmmm....
Ilmselgelt läksin jäätisega liiale! ;)
oooo, seee puru seal koogi peal on viiiimase peal maius. Vanaema tegi alati seda, ise üritasin paar päeva tagasi õuntest lahti saada ja samuti seda puru teha, metsa läks, mis muud oskan öelda. Aga isu-äratav näeb välja!
ReplyDelete